%0 Journal Article %T مروری بر روش‌های تجزیه‌‌ای مواد رنگزای آزو در صنعت مواد خوراکی %J مطالعات در دنیای رنگ %I پژوهشگاه رنگ با همکاری انجمن علمی رنگ ایران %Z 2251-7278 %A روحانی, شهره %A پیرکرمی, اعظم %D 2018 %\ 02/20/2018 %V 7 %N 4 %P 19-36 %! مروری بر روش‌های تجزیه‌‌ای مواد رنگزای آزو در صنعت مواد خوراکی %K مواد رنگزای آزو %K صنایع خوراکی %K روش‌های تجزیه‌‌‌ای %K استخراج %K کروماتوگرافی %R %X مواد رنگزای آزو برای رنگ‌دهی به فرآورده‌‌‌های خوراکی افزوده می‌‌‌شوند تا نه تنها ظاهر مواد خوراکی را زیبا جلوه دهد بلکه ظاهر اصلی آن در طی فرآیند تولید ثابت بماند. با این وجود، کشورهای بسیاری در سرتاسر جهان استفاده از اکثر مواد رنگزای آزو در مواد خوراکی را ممنوع کرده‌‌‌اند و استعمال این ترکیبات به شدت از طریق عرضه مواد خوراکی داخلی و صادراتی بررسی و کنترل می‌‌‌شود. متخصصین کنترل مواد خوراکی روش‌های کاملا دقیق و حساس تجزیه‌‌‌ای را برای نظارت و تضمین کیفیت و سلامت فرآورد‌‌‌ه‌های خوراکی اتخاذ می‌‌‌کنند. مقاله حاضر بررسی جامعی از روش‌های تجزیه‌‌‌ای گوناگون مورد استفاده در مطالعه مواد رنگزای آزو مصرفی در صنایع خوراکی نقاط مختلف دنیا را ارائه می‌‌‌دهد. %U https://jscw.icrc.ac.ir/article_76461_e1b6592a9fc5bbd7efddd23ce04a4912.pdf