TY - JOUR ID - 76337 TI - مروری بر الیاف پنبه‌ای ضد باکتری JO - مطالعات در دنیای رنگ JA - JSCW LA - fa SN - 2251-7278 AU - کرمی, زهره AU - سلیمانی گرگانی, آتشه AD - دانشکده فنی مهندسی- گروه مهندسی شیمی، دانشگاه اصفهان AD - گروه پژوهشی علوم و فناوری چاپ، موسسه پژوهشی علوم و فناوری رنگ و پوشش Y1 - 2013 PY - 2013 VL - 3 IS - 3 SP - 43 EP - 51 KW - الیاف سلولزی KW - ضدباکتری KW - نانونقره KW - کیتوسان KW - اسیدهای آلی DO - N2 - باکتری ها مهمترین دلیل اگزمای پوستی و همچنین بوی بد لباسها می باشند که این بوی بد ناشی از تولید آمین ها و اسید های آلی می باشد. پنبه از نوع الیاف طبیعی است که نسبت به الیاف مصنوعی بیشتر در معرض رشد باکتری ها در ساختار خود می باشد، در این مقاله سعی بر این است که مروری بر مواد آنتی باکتریال مورد استفاده روی پنبه داشته باشیم. کلاس های مختلفی از مواد آنتی باکتریال مانند نمک های کادمیم ، مس ، روی ، کرومیم و جیوه به طور معمول بر روی منسوجات برای ایجاد خواص آنتی باکتریال استفاده می شوند. در حال حاضر از نظر اقتصادی موادی نظیر اسید های آلی ، تریکلوسان و مشتقات سیلوکسان بسیار رایج هستند. سایر موارد به کار رفته مانند مشتقات نیتروژن- هالو و مشتقات کیتوسان می باشند. پنبه همچنین توسط تعداد زیادی از عوامل آنتی باکتریال معمول شامل نمک های فلزات مس و روی نیز ضد میکروب شده است. برخی از رنگزاهای مستقیم نیز خواص آنتی باکتریال ضعیفی از خود نشان داده اند. ترکیبات نانو نقره نیز به عنوان نسل جدیدی از مواد آنتی باکتریال هستند که کاربردهای فراوانی در صنایع گوناگون دارند. UR - https://jscw.icrc.ac.ir/article_76337.html L1 - https://jscw.icrc.ac.ir/article_76337_dcf221db42fe27916110adb238d77544.pdf ER -