1
دانشکده مهندسی پلیمر و رنگ، دانشگاه صنعتی امیرکبیر
2
دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه علم و صنعت
چکیده
تشخیص انسانی، ملالت آور، زمان بر، دشوار، غیر پایدار و به شدت تحت تاثیر شرایط روحی-روانی فرد است. در طول دهه های گذشته، پیشرفت سخت افزار و نرم افزار روشهای دستگاهی را برای کنترل کیفیت در صنایع مختلف معرفی نموده است. هدف از این مقاله، بررسی امکان بکارگیری بینایی ماشین برای کنترل کیفیت محصولات غذایی و کشاورزی بوده است. مطالعات مرتبط نشان می دهد که امروزه، سیستمهای بینایی ماشین راه کاری به صرفه، پایدار، سریع و دقیق را برای کنترل کیفیت آنی محصولات در اختیار میگذارند. علاوه بر این، رنگ مشخصه مهمی برای ارزیابی است که بطور وسیع برای درجه بندی محصولات کشاورزی و غذایی بکارمی رود. مشخصا رنگ با خواص فیزیکی، شیمیایی و حسی مرتبط می باشد و می تواند برای تخمین درجه رسیدگی، خرابی، زمان انبار داری، قدرت تغذیه، نوع و غیره بکار رود. پردازش تصاویر رنگی، امکان بالاتری برای رنگ سنجی، کنترل کیفیت و درجه بندی محصولات غذایی و کشاورزی در اختیار میگذارد که نتیجه آن هزینه کمتر نیروی انسانی و بالا بردن کیفیت محصولات می باشد.
گرجی کندی, سعیده, & گرجی کندی, سهیلا. (1391). مروری بر کاربردهای بینایی ماشین و تصویرپردازی رنگی در صنایع غذایی و کشاورزی. مطالعات در دنیای رنگ, 2(4), 43-56.
MLA
سعیده گرجی کندی; سهیلا گرجی کندی. "مروری بر کاربردهای بینایی ماشین و تصویرپردازی رنگی در صنایع غذایی و کشاورزی". مطالعات در دنیای رنگ, 2, 4, 1391, 43-56.
HARVARD
گرجی کندی, سعیده, گرجی کندی, سهیلا. (1391). 'مروری بر کاربردهای بینایی ماشین و تصویرپردازی رنگی در صنایع غذایی و کشاورزی', مطالعات در دنیای رنگ, 2(4), pp. 43-56.
VANCOUVER
گرجی کندی, سعیده, گرجی کندی, سهیلا. مروری بر کاربردهای بینایی ماشین و تصویرپردازی رنگی در صنایع غذایی و کشاورزی. مطالعات در دنیای رنگ, 1391; 2(4): 43-56.