مروری بر روش‌های تجزیه‌‌ای مواد رنگزای آزو در صنعت مواد خوراکی

نویسندگان

1 گروه پژوهشی مواد رنگزای آلی، موسسه پژوهشی علوم و فناوری رنگ و پوشش

2 گروه پژوهشی نانوفناوری رنگ، موسسه پژوهشی علوم وفناوری رنگ و پوشش

چکیده

مواد رنگزای آزو برای رنگ‌دهی به فرآورده‌‌‌های خوراکی افزوده می‌‌‌شوند تا نه تنها ظاهر مواد خوراکی را زیبا جلوه دهد بلکه ظاهر اصلی آن در طی فرآیند تولید ثابت بماند. با این وجود، کشورهای بسیاری در سرتاسر جهان استفاده از اکثر مواد رنگزای آزو در مواد خوراکی را ممنوع کرده‌‌‌اند و استعمال این ترکیبات به شدت از طریق عرضه مواد خوراکی داخلی و صادراتی بررسی و کنترل می‌‌‌شود. متخصصین کنترل مواد خوراکی روش‌های کاملا دقیق و حساس تجزیه‌‌‌ای را برای نظارت و تضمین کیفیت و سلامت فرآورد‌‌‌ه‌های خوراکی اتخاذ می‌‌‌کنند. مقاله حاضر بررسی جامعی از روش‌های تجزیه‌‌‌ای گوناگون مورد استفاده در مطالعه مواد رنگزای آزو مصرفی در صنایع خوراکی نقاط مختلف دنیا را ارائه می‌‌‌دهد.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

A Review on Analytical Procedures Azo Dyes in the Food Industry

نویسندگان [English]

  • Shohre Rouhani 1
  • Azam Pirkarimi 2
1 Department of Organic Colorants, Institute for Color Science and Technology
2 Department of Nanomaterials and Nanocoatings, Institute for Color Science and technology
چکیده [English]

Azo dyes for coloring food products are added to food to not only look beautiful, but the original appearance of its effects remain constant during the manufacturing process. However, many countries around the world have banned the majority of azo dyes in food and the use of these colors heavily through the food supply domestic and export reviewed and controlled. Accurate and sensitive analytical methods for food control experts to monitor and ensure the quality and safety of food products adopt. This article is a comprehensive review of various analytical techniques used in the study azo dyes used in the food industry around the world offers

کلیدواژه‌ها [English]

  • Azo Dyes
  • Food Industry
  • analytical techniques
  • Extraction
  • Chromatography